CALEFACCIÓN EFICIENTE

És una cosa típic en els mesos més freds de l’any, el consum d’energia es dispara. I no hi ha dubte que el major despesa energètica en un edifici és el de la calefacció, com estalviar en aquest sentit? Una cosa està clara: hem d’establir una sèrie de millores en la instal·lació de la calefacció és vital.

Quan arriba el fred és inevitable fer servir la calefacció. No val la pena apagar-la i fer provisió de bates i mantes perquè el rebut al final del mes no ens de cap disgust. No em val la pena. Podem ajudar a que el consum d’energia disminueixi a casa nostra mitjançant una sèrie de canvis pel que fa a les instal·lacions es refereix. Més enllà de millorar el vidre en les nostres finestres, d’optar per una millor fusteria, la millora en l’aïllament o solucionar problemes de trencament de ponts tèrmics, podem dur a terme mesures de millores en la instal·lació de calefacció com aquestes …

Equips de calefacció de millor qualitat

Els aparells que et proporcionen calefacció també poden ajudar-te a gastar menys energia. Si han passat molts anys des que vas instal·lar la caldera del teu edifici, ja va sent hora que la canviïs. Opta per equips tèrmics més moderns i eficients. Quants més moderns, menys energia vas a consumir i millor aprofitaran aquests la calor. Millora els processos i un consell: optimitza l’espai a la sala de calderes, aquest detall t’ajudarà en gran manera.

Tingues en compte un altre combustible

Encara uses carbó per a la calefacció de casa teva, empresa o edifici? El gas natural és molt més eficient. També més que l’electricitat. El gas natural ofereix increïbles beneficis no només a nivell econòmic sinó mediambiental però per beneficis els que t’ofereixen els combustibles renovables. Un exemple d’ells els trobem a les calderes de biomassa per a calefacció i aigua calenta. També estan a l’alça les instal·lacions de suport amb col·lectors solars tèrmics. No sol reduiràs el cost energètic, però també milloren l’eficiència.

Opta per un comptador d’energia

En els habitatges amb calefacció central, una manera d’eficiència energètica és mitjançant la instal·lació d’un comptador d’energia o repartidors de cost. Això sí, cal tenir en compte que influeix en els costos per usuari d’energia consumida. Has de tenir molt en compte aquesta opció ja que s’ha d’aplicar en tots els edificis segons la legislació europea però no temes ja que a la llarga vas a notar un estalvi d’energia important. Necessites instal·lar un comptador d’energia? Truca’ns i estarem encantats d’atendre’t.
Estalvia energia mitjançant hàbits d’ús diaris però ull també triant de forma intel·ligent els tipus d’instal·lació de calefacció més eficients.