INVERTER

Les temperatures apressen i les instal·lacions d’aires condicionats augmenten. Abans de comprar l’aire condicionat per suportar la sufocant estiu que ens espera, has de saber que optar per la tecnologia inverter és sens dubte la millor elecció cara a aconseguir un aire condicionat molt més eficient des de diferents punts de vista.

Si has decidit instal·lar aire condicionat aquest estiu, bona elecció! I és que, segons les previsions meteorològiques ens espera un dels estius més càlids que es recorden en els últims anys, per això res millor que adaptar la nostra llar i crear un espai refrescant cara a gaudir d’una millor qualitat de vida. Però ull, a l’hora de triar un aire condicionat no et fixis només en aspectes com la marca, el preu, el disseny o les famoses frigories. Opta també per la tan beneficiosa tecnologia inverter. No saps què és i quins són els seus avantatges?

Els avantatges de la tecnologia inverter

Quan parlem de tecnologia inverter ens referim bàsicament a una tecnologia precisa i clau en el compressor mateix de l’aire condicionat. Els models amb aquesta tecnologia que ha revolucionat els nous models d’aire condicionat tenen una millor regulació de la velocitat del compressor perquè aquest treballi a una velocitat constant i eficient. Com bé saps, la velocitat variarà en funció de la proximitat amb la temperatura de consigna o la desitjada.

La diferència dels aires condicionats no inverter i els inverter és que en els primers, el compressor de l’aparell sempre funciona a la velocitat màxima. Posen en marxa un màxim rendiment fins a aconseguir la temperatura desitjada i llavors aquí és quan s’aturen. Quan la temperatura s’allunya de la desitjada, torna a entrar en funcionament un cop més a màxima potència.

Els avantatges de la tecnologia inverter són moltes. D’una banda afavoreixen una climatització més silenciosa, ideal sobretot si tens l’aparell d’aire condicionat a la vostra habitació. I és que la màquina no s’encén i s’apaga com en els no inverter. A més afavoreix l’estalvi energètic. En disminuir la velocitat del comprensor quan la temperatura s’acosta a la desitjada, l’estalvi oscil·la entre el 20-25% i fins i tot més del 50% en alguns casos. Amb el conseqüent estalvi econòmic que això suposa.

A més els sistemes inverter proporcionen una temperatura més estable, sense canvis bruscos i amb prou feines perceptibles oferint una millor sensació de confort per a l’usuari. També rendeixen millor en tant a nivell energètic que els no inverter i afavoreix una major vida útil de l’equip. I és que, en no treballar en règim de on / off el compressor de l’aire condicionat es ressent menys i es pot allargar així el període actiu de funcionament de l’equip.