reducir costes 2 min e1548593226199

7 maneres de reduir costos mentre estas calent a casa

Quan el clima exterior és extremadament fred el teu sistema de climatització t’ajuda a que els mesos d’hivern siguin molt més suportables. Però aquesta comoditat té un cost, i si abuses pots patir un xoc en forma de factura elevada al final de l’hivern que podria desbaratar els teus comptes, com reduir costos a casa sense deixar d’estar calentets?

 

Mantenir els costos de calefacció de la teva llar al mínim no ha de ser complicat. Algunes de les estratègies d’estalvi d’energia més efectives són simples tasques domèstiques i bons hàbits. A continuació, hem recopilat algunes de les més eficients per reduir costos sense tenir perquè passar fred. Prova’ls i comprova la despesa en energia d’aquest any amb el de l’any passat! Ens donaràs la raó.

 

Baixa el termòstat

És, sens dubte, la forma més senzilla de reduir directament els costos de calefacció de casa teva. Segons diferents estudis, pots estalviar al voltant del 10% cada any baixant teu termòstat de 3 a 5 graus vuit hores al dia. Si fas això mentre dorms o t’absentes per treball, obtindràs un estalvi sense comprometre per això la teva comoditat. I és que cada grau compte.

 

Sigues intel·ligent

La tecnologia pot ser la teva gran aliada. Opta per un termòstat programable, o fins i tot millor, un termòstat intel·ligent. Els termòstats intel·ligents són part de l’anomenada «Internet de les coses», i poden controlar des de qualsevol lloc amb una aplicació al telèfon i, a més, molt fàcil d’utilitzar. Personalitza un programa de calefacció al voltant de la teva rutina per començar a estalviar energia sense estar lligat al teu termòstat.

 

Aconsegueix la teva revisió anual

Els teus aparells de calefacció han de preparar-se abans de qualsevol temporada de fred, així que programa la seva posada a punt un mes abans de l’hivern. Una posada a punt completa inclou diverses verificacions i ajustos que poden fer que el teu calefacció funcioni de manera més eficient i, sovint, fa possible detectar i reparar petits problemes abans que es converteixin en costoses proves a reparar.

 

Neteja Pre-Primavera

Pots escalfar la teva llar de manera més efectiva quan hi ha un flux d’aire procedent de les sortides d’aire. Així que per assegurar-te que res s’interposi en el teu benestar, neta aquestes reixetes de ventilació de manera rutinària per eliminar la pols i altres deixalles. També heu d’assegurar que cap dels teus respiradors estigui bloquejat per mobles o altres objectes.

 

La teva vestimenta

Bé sigui recorrent a la teva col·lecció de suéters o prefereixis relaxar a casa amb els teus pijames més confortables, opta sempre per la roba més adequada per reduir costos en la teva calefacció. Quan sentis la necessitat d’augmentar un grau del termòstat, al seu lloc, posa’t a sobre una lleugera manta o plaid.

 

Ventiladors de sostre

Els ventiladors de sostre no són només per a l’estiu. Gireu l’interruptor direccional perquè les aspes del ventilador girin en el sentit de les agulles del rellotge i faci funcionar els ventiladors a baixa velocitat a les habitacions ocupades. Això crearà un corrent ascendent que farà circular suaument l’aire més càlid, que roman a prop del sostre.

 

Calor gratis

El sol regala escalfor de forma gratuïta, fins i tot a l’hivern. Llavors, quan brilli obre les cortines i les persianes perquè aquests raigs de calor entrin directament a l’habitació. Aixó sí recordeu-vos de tancar-los després de la posta de sol per preservar aquesta capa extra d’aïllament.