detector

Què cal saber sobre els detectors de gas natural

Sens dubte és una de les mesures de seguretat bàsica i més important a tenir en compte en tota instal·lació de gas natural que es preï: els detectors de gas i els sensors de fum però, què tipus d’aquests elements hi ha al mercat? On podem instal·lar-los? T’oferim algunes pautes bàsiques que has de tenir en compte.

La seva finalitat principal és una: el de protegir-nos davant d’alguna fuita de gas i també detectar i per tant prevenir possibles incendis que poden arribar a posar en perill la nostra pròpia vida. Encara instal·lar gas natural és una de les opcions més segures del mercat i els accidents amb gas natural són ínfims en nombre, no està de més optar per un plus de seguretat a la nostra llar i contemplar les diferents opcions pel que fa a detectors de gas i fum de gas natural.

Tipus de detectors de gas natural

Detectors fotoelèctrics

Aquests detectors de gas natural també reben el sobrenom de detectors òptics i poden ser per infrarojos o puntuals. Els primers s’activen quan el fum entri simplement en contacte amb l’aire. I els segons, quan el gas arriba aquest dispositiu. Es recomana la instal·lació del primer

Detectors iònics

Aquest sistema de detecció de gas natural el que fa és inoizar l’aire amb dues plaques que estan connectades entre si per un corrent elèctric. En el moment en què l’aire inclou petites partícules, les plaques se separen i ràpidament interrompen el corrent disparant-la alarma.

Altres detectors

També podem trobar altres detectors de gas natural com els sensors temperatura fixa, per gradient, sensors de flama…

Sobre la instal·lació de detectors de gas natural

El normal és posar els detectors de gas natural en els sostres ja que és cap a on es dirigeix ​​el fum davant de qualsevol incident d’aquestes característiques. En el moment que ocorre un incendi, els detectors identifiquen la presència de fum en l’ambient i activen l’alarma. També hi ha les alarmes que van unides a sistemes de ruixadors automàtics per lluitar contra possibles incendis.

El més recomanable és també col·locar aquests sensors en parets lliures d’obstacles com a uns 30 cm per sota del sostre i a altres 30 cm de la cantonada més propera. Mai instal·lar prop de fonts de molta calor o molt fred, ni en espais de ventilació, sistemes de condicionament, finestres o portes o espais estrets.

Has de saber que hi ha diferents normatives comunitàries sobre les distàncies necessàries i sempre dependrà dels metres quadrats del local. Per exemple, en espais iguals o inferiors a 60 m2, els sensors no han d’estar separats per més de 6 metres.