calderas error urbangas

I de sobte un dia, en ple hivern, s’espatlla la caldera. La de maldecaps que això pot suposar! No és plat de bon gust l’haver de dutxar-se amb aigua freda quan el mercuri marca els seus registres mínims anuals o haver de caminar amb mantes per casa perquè la calefacció s’ha espatllat. Què pot estar passant? T’expliquem els problemes més freqüents en calderes.

Una cosa està clara: si tens una caldera a casa, has de tenir a mà el contacte d’especialistes en calderes perquè mai saps si pot ocórrer-un problema. A tu o al teu comunitat de veïns si la caldera és central. La temperatura de casa teva està en joc i, com no, també casa teva. Constipats, grips, refredats … solen aparèixer o empitjorar si a sobre a casa nostra vam passar fred perquè s’ha espatllat la caldera.

Encara que et sembli una obvietat, les calderes no duren per a tota la vida encara que pensem això. També tenen un cicle de vida que hem de tenir en compte. Sí, duren moltíssims anys però potser has comprat un pis amb una caldera que ja portava darrere seu dècades de funcionament fins que ha deixat de funcionar. Però si hi ha un problema en calderes que es repeteix constantment aquest és el de l’avaria a la bomba. Això vol dir que aquesta peça ha de ser reparada o millor encara, substituïda per una altra com una cosa més aconsellable. El identificaràs pels sorolls de fregament.

Un altre dels problemes més freqüents en calderes i que et han de posar en alerta és la del degoteig constant a la part inferior de la mateixa. Bé pot ser per un trencament de la vàlvula de seguretat o dels punts que uneixen aquest amb el ràcord, qui sap? Millor acudeix sempre a un especialista. Les baixades de pressió són altres errors en calderes que hem de tenir en compte, o el que és el mateix que l’aigua calenta i la calor de la calefacció desapareguin per complet. No és que es tracti d’una avaria en si mateixa si no a un desajust de poca importància que cal solucionar ràpidament.
L’obstrucció a la sortida de fums és una de les avaries més freqüents en calderes. Pots identificar-la mirant el panell electrònic de la caldera. En aquest cas tingues molt de compte ja que el monòxid de carboni que genera el seu funcionament ha d’evacuar per un conducte de sortida i amb l’avaria això no està succeint de forma efectiva.

També pot ocórrer que quan encens la calefacció de seguida pugi la temperatura, però sobtadament s’apagui. Tot apunta a un problema a la bomba de recirculació de la calefacció es bloqueja. O per exemple la detecció d’algun tall en el subministrament de gas que pot ser degut a una avaria, a una clau tancada inconscientment, o a un tall en el subministrament. I un altre dels problemes més freqüents en calderes és la de la sonda de temperatura, encarregada de detectar si l’aigua està calenta o no per donar l’ordre d’escalfar més aigua. Sigui quin sigui l’error, tenir a mà a un especialista t’ajudarà en qualsevol imprevist. Parlem?