Problemas con la caldera

Tens problemes amb la teva caldera?

Abans de cridar a un professional, provarem a ajudar-te des d’aquí, la majoria d’inconvenients que pot causar la instal·lació de calefacció solen ser comunes en tots els casos.

Els radiadors no s’escalfen per complet

Si en tocar el radiador, trobes una zona que no emet calor pot ser a causa d’una acumulació d’aire, que existeixi òxid en les canonades o que la bomba no estigui treballant correctament.
Purga els teus radiadors, si així i tot no has solucionat el problema prova d’ajustar les vàlvules de cadascun dels radiadors, existeix la possibilitat que no estiguin rebent suficient aigua calenta.

Ni calor ni aigua calenta

En aquest cas, el radiador no s’escalfa i a més, no surt aigua calenta de l’aixeta.
Abans de res, comprova el termòstat. Si el termòstat té algun impediment per comunicar-se amb la caldera, aquesta no rebrà ordres i no actuarà segons les teves necessitats. Mira les piles del termòstat o el cablejat del mateix.

Bax nivell d’aigua. De vegades una mala instal·lació o una fallada en la caldera pot presentar una fuita d’aigua. Si l’agulla del baròmetre marca menys 1.5 no tindràs calefacció.
Obre la clau d’ompliment que trobaràs en la part inferior de la caldera i observa com puja l’agulla.
Si segueix sense actuar, pots tenir una peça espatllada, un diafragma trencat, filtres o problemes amb les vàlvules. Si no tens molt molt molt (però molt) clar el que vas a fer, truca a un professional, et solucionarà el problema en un període molt breu de temps i per un import molt menor del que t’imagines.

La caldera s’apaga

Si la caldera s’apaga, torna al paràgraf anterior. Els sistemes de seguretat de les calderes estan preparats per detenir el sistema al moment en què troben algun incident, així que, de nou, si hi ha un nivell d’aigua incorrecte apareixerà l’apagat automàtic (normalment simbolitzat per un pilot de llum)
El Termòstat no comunica. Com t’hem comentat abans, si el termòstat no dóna ordres, la caldera no les rep. El dispositiu de control de la calefacció també es deteriora amb el temps, pot haver arribat el moment de canviar de termòstat.
Qualsevol peça en mal estat farà que la caldera entri en manera segura i s’apagui, així que si tens un accessori danyat, o una canonada congelada no va a funcionar.
La caldera funciona però el pilot lluminós segueix encès
Tingues en compte que pot ser que creguis que tot està bé, la calefacció funciona i l’aigua surt calenta, però si l’indicador lluminós de la caldera està encès hi ha alguna cosa defectuós.

Sorolls
Ja en vàrem parlar del què passa quan els radiadors fan soroll.
Però què passa quan és la caldera la que fa soroll?

Si existeix una acumulació de calç o aire, la nostra caldera farà un soroll semblant a aigua bullint.

El soroll produït per aire en la caldera sol ser bastant escandalós i espanta, no obstant això un purgat de tots els radiadors hauria de resoldre el conflicte.

Una bomba deteriorada pot generar un so molt fort així com un got d’expansió que necessiti ser reemplaçat, tingues en compte que la caldera és un element important no només per al teu benestar i el de la teva família, també pels quals t’envolten és important que tinguis el teu sistema de calefacció en bon estat.

Recorda que Urbangas t’ofereix l’urbansat Expert, un servei de manteniment que farà que tu i la teva caldera estigueu completament tranquils.

urbansat