contaminacion

Perquè hauries de prestar atenció a la qualitat de l’aire a la teva llar

Escoltes el terme «contaminació» i immediatament se’t ve al cap tots aquells residus en forma de combustibles fòssils i petroli que aboquem als oceans, però no les escombraries que veiem diàriament a les voreres oa l’aire que respirem, fins i tot aquell dins la nostra llar.

Sí, encara que no sembli que no fins i tot l’aire de la nostra llar pot estar ple d’agents contaminants que de no controlar-poden causar greus danys. Imagina col·locant una gota de colorant per a aliments en un bol gran d’aigua. El colorant d’aliments es dispersarà i és possible que ni tan sols puguis veure el color. Ara imagina que poses una gota de colorant en un petit got d’aigua. El color serà més forta perquè té menys espai per dispersar-se, està més concentrat. Aquest és un símil perfecte perquè entenguis la contaminació de l’aire interior a casa teva, en un espai concentrat però per què?

 

Les causes de la contaminació de l’aire de casa teva.

Fum

El fum del tabac es compon d’aproximadament 4,000 productes químics, inclosos els carcinògens, que inhales fins i tot després que el fum visible s’hagi aclarit d l’habitació. Si tu o algú que viu amb tu fuma dins de casa, augmenta el nivell de contaminants dins de casa teva.

Motlle i fongs

Una casa amb més humitat és més propensa a tenir floridura i la floridura afecta negativament la qualitat de l’aire de la teva llar i la teva salut. La millor manera de resoldre aquest problema de contaminació en particular és trobar on es produeix i eliminar adequadament.

Formaldehid o metanal

No saps que els productes comuns en la teva llar estan deixant anar lentament contaminants a l’aire com aquest. Les rajoles, la pintura i el fum dels cigarrets … contenen formaldehid o metanal que es dispersa per l’aire a casa teva.

Radó

El radó és un gas incolor, inodor i lleugerament radioactiu que, si s’acumula en la teva llar, pot causar problemes de salut greus, com el càncer de pulmó. Pot arribar a casa a través d’esquerdes en els fonaments, la construcció de juntes i drenatges. La millor manera de determinar si el radó és present a nivells poc saludables en la teva llar és contractar un professional per dur a terme una prova i proposar les millors opcions per reduir-lo.

Amiant

Amiant, una paraula cada vegada més present quan s’inspeccionen edificis antics. Es tracta d’un químic extremadament nociu. Si bé es va prohibir l’ús prolongat en qualsevol edifici a les cases antigues, aïllaments i rajoles pot seguir present.

Partícules de pols

És un dels contaminants de l’aire interior de casa teva més comuns: la pols. A més si aquest s’acumula en la canalització de la teva llar o al teu aire condicionat podràs tenir nivells de contaminants més alts del normal.

 

La contaminació de l’aire interior és perillosa per a la teva salut

El major problema amb la mala qualitat de l’aire a la llar és el risc que representa per a la teva salut. Hi ha alguns símptomes comuns que potser et resultin familiars com …

Mal de cap
F
atiga
T
os
Esternuts
Respiració amb dificultats
Sequedat o irritació de gola, pell i ulls.
Si tens una condició cardíaca o respiratòria anòmala, la contaminació de l’aire interior pot causar un augment dels seus símptomes.

Si comences a experimentar algun dels símptomes anteriors, porta un registre de quan comencen, si aquests desapareixen, i d’on creus que procedeixen així com si experimentes algun canvi. Per exemple, si comences a tossir al teu soterrani, però la tos desapareix quan estàs en el parc, hi ha la possibilitat que la teva llar tingui alts nivells contaminants.


Com millorar la qualitat de l’aire de la teva llar? Una de les millors maneres de combatre la contaminació de l’aire interior és instal·lar un sistema de filtració d’aire. Aquest extraurà l’aire dels conductes i el portarà a través d’un procés de filtrat pas a pas abans d’enviar de tornada a la teva llar.