Porqueelgasnaturalteayudaraaahorraresteotoño

Per què el gas natural t’ajudarà a estalviar aquesta tardor

L’energia escollida per la nostra llar pot ser responsable de més elements dels que som conscients en un primer cop d’ull; i és que aportarà la potència per dotar la teva llar d’aigua calenta, de calefacció o abastir la teva cuina, així que la seva important presència en el dia a dia es pot traduir en estalvi o en tot el contrari, per això et presentem els avantatges del gas natural.

Escollir l’energia apropiada

Avui en dia trobem multitud d’opcions per cobrir les necessitats energètiques de les nostres llars i centres de treball, podrem escollir generalment entre l’ús d’electricitat, gas butà, gas propà i gas natural, sent aquest últim el que més oportunitats d’estalvi ens pot oferir actualment.


Per conèixer els beneficis d’aquest tipus d’energia és necessari comprendre el funcionament del gas natural enfront dels mètodes d’un altre tipus d’instal·lacions, ja que en bona part dels casos, les pèrdues es produeixen en major mesura pel propi sistema de gestió energètica .

Un sistema que permet l’estalvi

Quan es tracta de gas natural comptem amb un termòstat central en el qual podem indicar la temperatura desitjada, de manera que escollint uns graus raonables per obtenir un ambient agradable a la llar ja n’hi ha prou: evitem controlar personalment cada radiador de cada habitació, i que se’ns escapi energia innecessària en quarts que hem oblidat revisar.

Després d’indicar els graus exactes que ens agradaria gaudir en l’habitatge, la caldera rep aquest senyal i activa l’escalfament de l’aigua que es repartirà equilibradament pel circuit dels radiadors situats per tota la casa; un cop assolida la temperatura adequada mantindrà la calor a totes les nits sense necessitat d’un consum constant.

L’alumini ofereix un gran poder tèrmic que radia la calor suficient per gaudir la temperatura escollida sense necessitat de gastar grans quantitats d’energia; gràcies al gas natural i el seu control centralitzat es pot obtenir fàcilment una calor homogènia les 24 h del dia amb el consum purament necessari.

Facilitats en el dia a dia

Tot aquest procés podria semblar realment complicat i car de gestionar, però en el cas del gas natural no requereix una gran instal·lació i manteniment exhaustiu ja que un cop escollida aquesta opció es revisarà que el gas natural arriba a casa teva i simplement s’habilitarà per a la seva utilització.

L’estalvi no arriba només de la nostra butxaca, també és una energia molt neta i poc contaminant que s’ha convertit en la gran alternativa per als centres industrials o negocis, perquè suposa un impacte molt menor per al medi ambient (sobretot quan es tracta de usos comercials) i proporciona una inversió diària molt més petita.

Finalment, pots aplicar alguns trucs útils per estalviar en la factura de gas natural com el bon manteniment dels cremadors, fent revisions i neteges abans d’utilitzar la calefacció i mantenir l’habitatge amb un bon aïllament que retingui l’energia d’una forma més eficient.