Porque gotea mi caldera

Et lleves un matí i t’adones que el moble que tens sota la caldera està mullat.

La teva caldera perd aigua.

Per què degota i per on?

Quan una caldera perd aigua ho fa per la vàlvula de seguretat.
La vàlvula de seguretat és una vàlvula d’alleujament de pressió i són obligatòries en les instal·lacions que continguin fluids que puguin arribar a altes pressions.
Eliminen l’aigua quan la pressió pot arribar a ocasionar avaries en la instal·lació.

Si la vàlvula de la caldera està deixant anar aigua el primer que et recomanem és que comprovis el manòmetre de la mateixa.

L’agulla ha de marcar entre 1,5 i 5 kg / cm2 que és la pressió a la que ha d’estar treballant una caldera amb un bon funcionament.

Si el manòmetre indica més del que es recomana hauràs de procedir a buidar-la per rebaixar la pressió.
La forma més ràpida de comprovar si la pressió baixa amb un lleuger buidatge és purgar un dels radiadors.
Aquí t’expliquem com fer-ho

Un cop realitzat el procés, realitza un petit seguiment i assegura’t que no torna a pujar, ja que, si fos així, alertaria d’un problema més greu que hauries de mirar de solucionar el més aviat possible trucant a un professional.

Un altre dels motius pels quals la caldera podria estar perdent aigua és que la clau d’ompliment estigués mal tancada o fins i tot trencada.
La clau d’ompliment normalment és a la part inferior de la caldera. Comprova que està ben tancada i que no es troba deteriorada, en tal cas haurà de ser substituïda per un professional.

Si cap de les dues opcions anteriors és el motiu de la fugida, hi ha la possibilitat que l’avaria provingui del vas d’expansió.

El vas d’expansió és un element situat a l’interior de la caldera que sol recordar d’aspecte a una bombona.
És l’encarregat d’absorbir l’augment de pressió de l’aigua a l’interior del circuit.

Quan l’aigua augmenta la seva temperatura, la pressió i volum d’aquest també ho fan, així que el vas d’expansió és l’element de seguretat que controla el volum de l’aigua a escalfar-se.

Una revisió realitzada per un tècnic et confirmarà si aquest és el motiu i realitzarà la reparació.
Així que, siguin quines siguin les teves sospites respecte a l’avaria de la caldera, contacta amb un professional que detectarà el problema ràpidament i evitarà que el problema pugui agreujar-se.