colocar radiadores

On col·locar els radiadors a casa?

Intel·ligent decisió, hem optat per instal·lar Gas Natural per disposar tant d’aigua calenta a casa com de calefacció. Amb el temps notarem un estalvi econòmic i d’energia important. Però hi ha un detall que no ha de passar per alt cara a estalviar encara més en aquests dos aspectes: on col·locar els radiadors pels quals aconseguirem aquesta sensació de calidesa i confortabilitat a la nostra llar. Et donem alguns consells …

Tant si vas a iniciar una reforma pròximament com si estàs buscant un pis, saps que per decidir-te t’has de fixar en mil i un detalls. Que si la distribució de l’habitatge, l’elecció del mobiliari, l’orientació … t’aconsellem tenir aquests i altres aspectes molt en compte de cara a un futur estalvi d’energia, tant la teva butxaca com el planeta t’ho agrairan. No obstant això hi ha un factor que passa alguna cosa desapercebut en aquest tipus d’obres, la col·locació dels radiadors. Sabies que hi ha millors formes d’instal·lar-los cara a aprofitar el màxim els beneficis de disposar de Gas Natural a casa?

Col·locació radiadors a casa

La millor opció, sens dubte, és posar els radiadors en les particions interiors de la paret perquè no només evitarem que la calor es perdi pels murs exteriors sinó que a més aconseguirem escalfar els envans de casa, sense que això comporti cap perill. Així la sensació de calor i confort durarà encara més fins i tot a la nit.

Podem pensar que col·locar el radiador a casa lluny de la finestra és millor perquè el allunyarem d’una zona freda de la casa. I això no és del tot cert ja que crearem un corrent des del radiador cap a la finestra provocant que es produeixin desequilibris tèrmics i sensacions desagradables. La calor i el fred xocaran al mig de l’habitació i no li traurem tot el potencial possible a la nostra calefacció.

Per contra, si coloquem el radiador sota de la finestra aquests desajustos seran mínims ja que a l’aire tendeix a pujar empenyent el fred cap avall provocant el que es coneix com «convecció cíclica» repartint millor la calor i d’una forma més homogènia per tota l’habitació. Per això la millor ubicació on col·locar els radiadors a casa és sota de les finestres ja que escalfarem el fred en passar sobre aquest radiador.

Per la calor que s’escapa per les façanes hi ha solucions molt fàcils que es poden aplicar a la part interna d’un mur com ara el pintar la superfície de darrera del radiador amb pintura termorreflectante, instal·lar una làmina reflectant que reflecteixi la radiació cap a l’interior , optar per aïllants tèrmics o alguna cosa més pràctic i fàcil encara: canviar les finestres de doble vidre. Tu decideixes!