mantenimiento aire

Manteniment preventiu de l’aire condicionat

Falten pocs dies perquè arribi la primavera, l’època on guardem l’edredó de casa i poc a poc ens anem preparant per l’arribada de les cada vegada més altes temperatures. Encara és aviat per posar l’aire condicionat però no ho és com per dur a terme un manteniment preventiu del mateix cara al fet que ens funcioni correctament quan comencem a usar-lo d’aquí a pocs mesos. Pren nota!

Si vols que al juny, quan comences a notar que els dies de molta calor ja han arribat i necessites endollar teu aire condicionat després de mesos d’inactivitat i que l’aparell funcioni a la perfecció, has de començar a treballar a contrarellotge en un manteniment preventiu de l’aire condicionat. No és una tasca complicada i sí necessària, una altra opció és trucar a professionals experts en aire condicionats que t’ajuden en aquesta posada a punt.

Adona’t que el teu aparell d’aire condicionat ha estat moltíssims mesos apagat i necessita que diferents punts clau de revisió siguin estudiats al mil·límetre cara a que l’aire funcioni sense problemes quan ho endolls. Per exemple, a la unitat exterior has de prestar especial atenció a diferents elements, ¡pren nota !: verifica que els suports de l’aire es troben segurs i fixats correctament, neteja la acumulació de pols a la reixa com un raspall, revisa que no hagin obstruccions en el pas de l’aire i si és així elimina’ls i comprova a més que no hi ha fuites de gasos refrigerants en el teu aire condicionat.

Neteja de l’aire condicionat per dins i per fora

També la unitat interior necessita un manteniment preventiu en l’aire condicionat. Encén i revisa que els termòstats de control funcionen a la perfecció, neteja el tub, la safata (amb bactericides, sobretot) i l’espai interior que queda sempre sota dels filtres amb aigua i una mica de lleixiu. També retira de l’aire condicionat els filtres per netejar-los amb sabó neutre i aigua. Però ull, aquí no queda tot. En un manteniment preventiu d’aire condicionat hi ha molts més detalls que has de tenir en compte cara a que et funcioni perfectament davant l’arribada de la calor.

No facis servir aigua excessivament calenta a rentar els filtres, evita que els líquids de neteja toquin les parts elèctriques de l’aire, apaga l’aparell i desconnecta’l de la xarxa elèctrica (MOLT IMPORTANT) i realitza aquestes tasques a mínim un cop al mes d’aquí a la arribada de l’estiu. Tingueu en compte que no fer-la això pot provocar que el teu aire es faci malbé, que sigui eficientment menys energètic i que puguis arribar a tenir un sobrecost en la factura elèctrica, ho sabies?