enfermedades

Malalties per no netejar l’aire condicionat

Per descomptat que usar aire condicionat durant els mesos més calorosos de l’any està ple d’avantatges, en definitiva ens ajuda a millorar la nostra qualitat de vida enfront dels excessos del mercuri. Però compte, el nostre aire condicionat reclama una neteja periòdica ja no només per evitar avaries i un mal funcionament, sinó perquè puguem patir en el nostre propi cos malalties davant la falta d’higiene de l’aire condicionat.

Quin plaer és arribar a casa després d’una jornada d’intensa calor, posar-se còmode i gaudir dels avantatges de l’aire condicionat. O dormir a l’estiu amb la lleugera brisa d’un aire fresc i renovador. Instal·lar aire condicionat a casa està ple d’avantatges i cada vegada són més les persones que ja no només es decideixen per instal·lar aire condicionat a una part de la casa, també al saló, dormitori … i fins i tot al bany. Però, compte! El teu aparell d’aire condicionat també exigeix ​​unes mínimes normes de neteja i cura. No es tracta només d’instal·lar l’aire i no netejar-MAI. Gran error.

Neteja en aires condicionats

Sabies que no procedir a la neteja de l’aire condicionat pot repercutir directament en el teu organisme a manera d’aparició de certes malalties que potser no tenies abans? Com en molts aspectes de la vida, la neteja també aquí és essencial. Una de les més destacades és l’aparició d’al·lèrgies. Respirar aire amb pols o brutícia, fins i tot durant la nit, pot provocar l’aparició d’al·lèrgies. I fins i tot de sequedat a la gola, afonia, un incòmode estossec, excés de mucositat … potser tinguis l’aparell d’aire condicionat a una temperatura correcta i el que falli en aquest sentit és l’excés de brutícia de la teva aire.

La legionel·losi és una altra de les malalties pròpies dels aires condicionats en més mal estat i que cada estiu reapareix. És complicat que aquesta es d’en les llars, sent més propícia en el mal estat d’higiene dels aires condicionats de grans instal·lacions. Un revisió mèdica tindrà l’última paraula per avaluar si ha contret aquesta malaltia i com tractar-la ràpidament. També hi ha una altra malaltia associada a la manca de neteja dels aires condicionats, no és greu però pot provocar incomoditat i és la irritació tant de la pell com d’ulls. Un aire brut pot fer-nos que «odiem» l’aire pensant que simplement és per ell i en realitat és perquè està brut. També la irritació de la pell és una altra conseqüència de no tenir correctes actituds higièniques en usar l’aire condicionat.

¿Refredats en ple estiu? Doncs sí, i pot ser que la culpa la tingui el mal estat de la teva aire condicionat. Has de saber que els quadres catarrals els produeixen els gèrmens, virus o bacteris amagats en els aparells d’aire condicionat. ‘Neta a mínim un cop cada quinze dies els diferents components de la teva aire!