que es una sonda exterior
Algunes Instal·lacions de calefacció compten amb un dispositiu situat a l’exterior de l’habitatge que detecta la temperatura exterior.
És cert que la caldera treballarà segons les ordres del termòstat que estigui instal·lat a l’interior de la llar, encenent o apagant segons les necessitats que hagis indicat en el dispositiu, però afegint a la instal·lació una sonda exterior optimitzaràs seu rendiment.
La caldera escalfarà l’aigua que envia als radiadors en funció de la temperatura que nosaltres sol·licitem al termòstat.
Això es traduirà als graus que hàgim indicat.
La sonda exterior, mesurarà la temperatura al carrer, anticipant-se a les necessitats tèrmiques de la instal·lació, amb el que quant menys graus hagi al carrer, més alta ha de ser la temperatura de l’aigua que circuli per la nostra instal·lació.La caldera augmentarà els graus de l’aigua a escalfar, enviant una temperatura superior als nostres radiadors i mantenint així la temperatura interior de forma constant, proporcionant el màxim confort i estalviant en encesos i apagats que consumeixen energia.
La sonda ha d’informar la caldera de qualsevol canvi tèrmic ocorregut a l’exterior de l’habitatge, de manera que la nostra caldera podrà adaptar el seu funcionament independentment de si estem a casa per programar-la per a això.
Un cop més, un accessori que, afegit a la instal·lació, perfeccionaran el benestar que ofereix una bona instal·lació de calefacció.