CONTADOR GAS

Quan arriba cada principi de mes i vam rebre les factures dels diferents subministraments de la nostra llar, ens preguntem què podem fer per reduir els seus imports. Molts propietaris d’habitatges antics opten per realitzar una instal·lació de gas per evitar l’alt cost que té l’electricitat. Si és el nostre cas, pot ser que ens preguntem què hem de tenir en compte.

Passos per a realitzar una instal·lació de gas en un habitatge antic

Hem de començar per explicar que el gas arriba a un edifici per mitjà d’una Instal·lació receptora Comú, que està formada per una sèrie de canonades i vàlvules que possibiliten la connexió entre el distribuïdor del servei i cadascuna dels habitatges. A més, cal instal·lar diferents mesuradors, un per immoble per conèixer el seu consum individual.

Per tant, si vivim en un pis ubicat en un edifici necessitem esbrinar si compta amb subministrament de gas natural. En el cas que residim en un habitatge individual, caldrà saber si el servei arriba fins a la zona en la qual està ubicada.

Prenguem nota d’aquests altres punts que no hem d’oblidar:

  • Contactar amb el distribuïdor. El primer pas és contactar amb l’empresa que subministra el servei a la zona en la qual residim. Aquests professionals ens informaran de tot el que necessitem conèixer sobre la instal·lació que realitzarem. A més, ens donaran un pressupost detallat en el que costarà el preu final de la instal·lació.
  • Instal·lació en l’habitatge. Per dir-ho, la distribuïdora portarà el servei de gas fins a la porta del nostre habitatge. Però en el seu interior serà necessari completar la instal·lació. En alguns casos la distribuïdora s’encarregarà també d’aquest treball, en altres haurem de posar-nos en contacte amb una empresa que es dediqui a aquest tipus d’instal·lacions. És important que obtinguem un pressupost, i que ens assegurem que compta amb els certificats necessaris per a realitzar aquest tipus de treballs. Perquè no oblidem que la instal·lació haurà de quedar certificada.
  • Triar la comercialitzadora. Hi ha diferents comercialitzadores en el mercat, així que resulta convenient consultar les seves tarifes per aconseguir el millor preu. Per contractar el subministrament de gas hem de proporcionar a l’empresa que triem el codi CUPS, que ens haurà proporcionat la distribuïdora.

Ara ja sabem tot el necessari per realitzar una instal·lació de gas al nostre habitatge.