ahorrar en la cocina

Estem acostumats a sentir parlar dels electrodomèstics eficients -que podem distingir fàcilment amb un tipus d’etiquetatge que va de la lletra A a la lletra G. És molt important tenir això en compte ja no només cara a estalviar energia, sinó també una important quantitat d’euros al cap dels anys. No obstant això moltes vegades ens oblidem d’un electrodomèstic que sent de gas ens pot ajudar en gran manera en l’economia de la nostra llar, el forn de gas.

Utilitzar el forn a l’hora de cuinar pot ser que no sigui una tasca diària però no hi ha dubte que en preparar les diferents receptes, aquestes no només es cuinaran d’una forma més completa sinó que a més ajudarem a potenciar més el sabor dels diferents aliments a l’una que els forns de gas són una estupenda opció si volem preparar plats sans i saludables. El forn pot arribar a ser un electrodomèstic de molta despesa si no optem per solucions intel·ligents com són els forns de gas que funcionen, com no, gràcies als avantatges que té l’usar gas natural.

Avantatges de cuinar amb gas natural

El forn de gas converteix l’energia química del gas natural en calor cara a augmentar la temperatura dels materials que es troben al seu interior. Està format per diferents elements com són la cambra de combustió, la càmera d’escalfament, el revestiment aïllant i els tubs d’escapament dels gasos de combustió. La primera de les càmeres és on trobem els cremadors de gas i on es generen els gasos de combustió. Mentre que la segona és on es col·loquen els aliments a cuinar. El revestiment aïllant està format pel material que recobreix el forn de gas natural i que s’encarrega de reduir al màxim les pèrdues energètiques amb l’ambient. I, finalment, els tubs d’escapament de gasos de combustió, evacuen els productes de combustió a l’exterior.

Els forns que funcionen gràcies a gas natural són en realitat una mica més costosos que la resta de forns però és un cost amortitzable en poc temps. El gas natural t’ajuda en el consum d’energia, ajudant-te a estalviar cada mes al teu partida econòmica destinada a aquest efecte però en poc temps podràs veure com els forns de gas natural consumeixen molt menys que un forn elèctric per exemple amb el que tu factura anual baixarà considerablement.

Un altre dels avantatges que té utilitzar forn de gas natural enfront d’altres solucions energètiques a la teva cuina és la més ràpida i millor cocció dels aliments, podent gaudir de plats més rics en menys temps i conservant millor les propietats dels diferents aliments que ho componen. També es distribueix millor la calor per tot el forn, evitant així que parts del plat quedin amb més i menys temperatura. I és que la calor més humit que es produeix en un forn a gas pot ser beneficiós fins i tot durant la cocció, evitant que diferents aliments com pans es quedin massa secs i durs.