foto ahorro

El gas natural és un dels subministraments més nets, eficients i respectuosos amb el medi ambient, però a més és un dels més econòmics.

Si el teu objectiu és estalviar en la factura del gas, aquí et deixem alguns consells que t’ajudaran a reduir la despesa.

Un dels punts més importants és mantenir la instal·lació en perfecte estat:

Comença la temporada del fred i has d’assegurar que la instal·lació està en les condicions adequades perquè la teva casa estigui preparada per al fred.

Un dels punts importants de la revisió és purgar els radiadors, que acumulen aire al seu interior i més de fer sorolls molestos, no escalfen correctament.

Necessitaràs un tornavís de punta plana que caldrà introduir en la ranura del purgador i girar-lo en el sentit contrari a les agulles del rellotge.

Col·loca un recipient sota per recollir l’aigua que començarà a sortir quan vagis buidant l’aire.

Quan acabi de sortir aire i tan sols surti aigua, TANCA DE NOU EL PURGADOR.

Si la teva casa té dues plantes, comença purgant els radiadors situats a la planta superior, és allà on acostuma a acumular l’aire.

Si el teu distribució és d’una sola planta, has de purgar primer el radiador més proper a la caldera.

Quan acabis de purgar tots els radiadors, és important que comprovis que l’agulla del baròmetre estigui situada entre l’1 i el 1,5, si no és així, obre la clau d’ompliment i espera al fet que l’agulla arribi a aquestes mesures.

A més, hi ha petits gestos que units, reduiran la factura del gas:

Aïlla la teva casa del fred.

No deixis que la temperatura s’escapi.

Col·loca rivets en portes i finestres, és un gest molt fàcil i econòmic que t’ajudarà a mantenir la temperatura desitjada.

Els dies de sol, obre cortines i persianes, la calor del sol que entra per elles, aportarà graus a l’estada, estalviant esforç al teu caldera i reportant beneficis a la factura.

Recorda que la temperatura adequada és de 21º i que cada grau de més, augmentarà un 7% la factura del gas.

Els termòstats s’han tornat indispensables per poder seleccionar la temperatura en cada moment del dia que consideris, evitant hores de funcionament en cas d’absència i donant a casa teva el
màxim confort.

A la cuina, assegura’t de mantenir els cremadors nets d’obstruccions i comprovar que la flama surt de color blau, de no ser així podria existir una mala combustió.

Optimitza al màxim la instal·lació tot l’any, contractant un servei de manteniment complet que cobreixi totes les teves necessitats.