ahorro energetico

Estalvi energètic. Per tu. Pel planeta.

Contempla l’estalvi que aconsegueixes en el consum energètic de la teva casa com un ingrés més al teu compte bancari i com una aportació al medi ambient en reduir les emissions nocives.
Petits canvis poden arribar a donar grans resultats i és qüestió de canviar d’hàbits i saber escollir els aparells que tenim a casa:

Adéu als fantasmes: les carregues fantasma són el conjunt d’energia que consumeixen els nostres aparells quan estan sense funcionament. A pesar que estiguin apagats, és sabut per tots que la manera stand by consumeix, poc, però consumeix, i aquest poc al llarg de l’any, és un altre tant que suma en el teu compte bancari.
Connectant els dispositius a una regleta i apagant l’interruptor d’aquesta anul·lem totes les fugides de consum que puguin tenir els aparells que apaguem i no desendollem.

Electrodomèstics amb màxima eficiència energètica: aprofita l’ocasió i en quant canviïs un electrodomèstic, queda’t amb el qual major eficiència energètica t’ofereixi.
Un electrodomèstic amb la més alta classificació d’eficiència energètica pot arribar a utilitzar fins a un 50% menys d’energia que uns altres amb una classificació més baixa. Si bé és cert que al moment de la compra pot resultar-te una mica més car, aquesta petita inversió es convertirà en estalvi en compensar el cost de l’aparell reduint significativament les factures de subministraments.

Instal·la un termòstat modulant
Un sistema de caldera amb termòstat modulant i sonda exterior farà que la caldera treballi exactament només quan la hi necessita i de manera gradual.
Un termòstat On/Off encendrà la caldera en quant la temperatura baixi, i l’apagarà en quant arribi a la temperatura programada.
Un termòstat modulante mantindrà un seguiment de la temperatura a cada moment, regulant la potència de la caldera sobre la base de la temperatura ambienti. La caldera treballarà amb la potència necessitada, si falta poc per arribar a la temperatura desitjada treballarà de manera suau consumint moltíssima menys energia i adaptant-se a la potència necessitada sense becs de consum.
Si encara no ha arribat l’hora de canviar la teva instal·lació de calefacció i vols aprofitar al màxim el teu antic aparell disminueix 1º la temperatura que li demanes a la caldera. Et sorprendràs que aquest petit gest redueixi tant la factura del gas.
Optimitza també en la cuina: Si vas a cuinar amb el forn, aprofita la calor generada per cuinar diverses coses alhora, no perdis la calor generada i estalvia en energia, temps i diners.
Deixa la porta del forn oberta una vegada hagis acabat, la calor residual pujarà la temperatura de la teva casa.

Mantingues plena la teva nevera: un espai buit en el frigorífic és un desaprofitament d’espai i energia.

Els plats no necessiten esbandir-se. Passa un paper de cuina per eliminar les restes i directament al rentavaixella, creu-nos, l’aparell està preparat per arrossegar la brutícia, no malbaratis aigua inútilment.
Involucra a la teva família: marca un període entre factura i factura i juga a veure qui menys estona està a la dutxa, qui triga més a encendre la calefacció o qui obre menys la nevera.

Compareu les factures dels dos períodes i gaudiu de l’estalvi.