bebes

És la preocupació de moltes mares i molts pares primerencs, ¿és perjudicial endollar l’aire condicionat a casa si tenim en ella un nadó? Disposar d’aire condicionat a casa mai serà un error però cal saber com utilitzar-lo de una manera intel·ligent i sobretot si tenim una criatura petita a casa.

El mercuri no deixa de créixer, la primavera ja ha fet acte de presència en tota la seva intensitat i en unes setmanes l’estiu trucarà a la porta disposat a donar-nos guerra. És normal que optis per instal·lar aire condicionat i que tant tu com tots els membres de la teva llar tingueu durant els mesos més càlids de l’any una millor qualitat de vida però, ¿és bo per al nadó de la casa que enchufemos l’aire condicionat?

Adona’t d’una cosa, el teu petit o petita té causa de la seva curta edat una salut molt fràgil i és normal que fins i tot a l’estiu agafi algun que altre refredat. No passa res per tenir aire condicionat a casa si tens un nadó i endollar, els altres també voleu una lleugera brisa que us sufoque de les calors de l’estiu. Només has de tenir en ment aquesta sèrie de consells perquè el teu nadó no pateixi les variacions climatològiques de gaudir d’aire condicionat a casa i més tard sortir al carrer a passejar amb el previsible calor d’aquesta època de l’any.

Com utilitzar l’aire condicionat amb nadons

Es van acabar aquests moments al saló de casa on has al màxim l’aire condicionat, a part que això no és recomanable per a ningú, ara has de mirar per la salut del teu nadó. La seva relació amb l’aire condicionat ha de canviar els teus hàbits pel que fa al seu ús.

Per exemple, mantingues sempre una temperatura ambient que mai baixi de 20 graus, aquesta «lleugera brisa» d’aire fresc de la qual parlàvem abans. La diferència entre la temperatura de casa i l’exterior mai ha de superar els 10 graus, evitant així canvis bruscos i gens bons per al petit.

Òbviament, evita de totes totes col·locar la seva cadira, estar jugant amb ell o situar la seva parc infantil mòbil dirigit directe al nadó. També pots optar per refredar l’habitació abans que aquest es vagi a dormir, perquè estigui més a gust i dormi bé i evitar deixar l’aire posat a la seva habitació a la nit.

Una cosa has de tenir en compte i és que a l’aire condicionat tot i que, òbviament, no és perjudicial si que resseca les mucoses i elimina la humitat ambient així que disposar d’un humidificador no vindria gens malament. També ventila cada dia la seva cambra, neteja un cop per setmana els filtres de l’aire per eliminar els microorganismes que podrien posar en perill la salut del nadó i quan sortiu per aquí, porta sempre una lleugera manteta encara que sigui estiu. Hi ha locals o el mateix transport públic que en ocasions disposen de temperatures massa baixes.