caldera invierno

Si bé és cert que moltes calderes es fan servir per escalfar l’aigua durant tot l’any; és durant els mesos d’hivern quan el seu ús és molt més intens per culpa de la calefacció. Durant el fred la caldera pot estar en funcionament durant hores i, de vegades, pràcticament tant de dia com de nit.

En aquestes circumstàncies, és normal que hi pugui haver algun tipus de problemes o errors que fa que sigui necessari prendre accions que van des de coses senzilles a revisions i la intervenció d’un equip tècnic. En aquest article us presentem els errors més freqüents de les les calderes durant l’hivern i com resoldre cada un d’aquests freqüents problemes.

Les fallades de les calderes a l’hivern

  1. Baixades de pressió: Les baixades de pressió són una cosa que tendeix a produir-se a mesura que passa el temps i sobretot durant l’hivern. En si, no es tracten d’una avaria o una fallada, sinó més aviat d’un desajust. Les baixades de pressió provoquen que l’aigua calenta desaparegui i la caldera perdi potència calorífica durant l’hivern. La bona notícia és que un mateix pot resoldre aquest problema realitzant petits ajustaments com seria, per exemple, omplir el circuit a la pressió recomanada pel fabricant.
  2. Obstrucció de la sortida de fums: Aquest error del funcionament de la caldera se sol detectar en observar el panell electrònic de control. El mateix dispositiu de la caldera bloquejarà l’encesa per seguretat. Si no es resol, és un problema greu ja que implica el monòxid de carboni, terriblement letal. Afortunadament els últims models de caldera simplement deixaran de funcionar i no hi haurà perill. La forma de resoldre-és desencallar els conductes de ventilació. Per això, el més adequat és trucar a un especialista.
  3. Sonda de temperatura: La sonda de temperatura és una part de la caldera que s’encarrega de saber a quina temperatura està l’aigua, perquè el mecanisme decideixi, automàticament, si ha de escalfar-la més o no. De vegades, pot produir-se una avaria de la sonda de temperatura que provoqui, com a conseqüència, que l’aigua que està dins no s’escalfi perquè la caldera pensi que ja està a una bona temperatura. La solució en aquests casos passa sempre pel servei tècnic.
  4. Bomba de recirculació: En el cas que en encendre la calefacció la temperatura pugi però, més endavant, torneu a baixar probablement estiguem davant d’un cas de mal funcionament de la bomba de recirculació. Es tracta d’una avaria força complexa com per intervenir per nosaltres mateixos , de manera que el recomanable és trucar a un tècnic que s’encarregui de resoldre-ho.
  5. Avaria a la bomba: En ocasions poden aparèixer sorolls de fregament durant el funcionament de les calderes. Això pot ser degut a un incorrecte funcionament de la bomba. En aquest cas caldria trucar a un tècnic especialista.