conflictos vecinales

Els 10 conflictes veïnals més freqüents

La convivència és un dels grans reptes que es té en societat. Conviure en una societat de veïns potser sigui una de les coses més difícil que pot existir, perquè és un micro món reflex del que és una societat en general. I com a tal, poden haver conflictes de tota mena també pel que fa a calderes, aire condicionat i calefacció es refereix.

Per poder abordar amb intel·ligència i molta paciència els diferents conflictes veïnals cal conèixer quins són els més comuns per estar atent i disposar de cap fred sempre oferir alternatives. Pren nota dels deu conflictes més comuns i fes un exercici mental per poder solucionar-se i sortir airós i amb millors resultats.

1. Respecte de les àrees comunes. Aquest és motiu de molts conflictes i en general estan embolicat els nens que al no aconseguir espais a casa busquen escampar fora d’ells.

2. Els sorolls. Aquest és potser és un dels més comuns i protagonista de grans discussions, sobretot en edificis on cada pas pot ser escoltat fins amb augment.

3. Músics a casa. No tots els veïns poden tolerar les males notes musicals i escoltar-les repetir en bucle una i altra vegada i això serà fix un motiu de grans conflictes veïnals.

4. Les mascotes. Des del lladruc d’un gos fins l’excrement de qualsevol animal o mascota representa un dels grans conflictes veïnals. Aquests sempre són els grans incompresos.

5. Aire condicionat. Per evitar conflictes i utilitzar plàcidament teu aire condicionat, el millor és que t’assessoris i preguntis al teu expert quin és l’aire condicionat exterior menys sorollós, on col·locar-lo de una forma més segura, com no molestar amb les gotes a la veïna … comença per aquí.

6. Reformes individuals. Realitzar obres en els pisos fora d’horaris establerts per la junta de veïns porta grans batalles campals i fins i tot dins dels horaris en què pogués realitzar-se.

7. Les festes. Notificades o no sempre seran fins i tot el principal conflicte veïnal que acabaran fins i tot en la crida a la policia per fer-vos callar.

8. La morositat. Si ja es van posar d’acord els conflictes veïnals seguiran quan algun dels membres no pagui alguna quota acordada en consens.

9. La caldera i la calefacció. Les calderes en edificis són altres dels conflictes veïnals més freqüents. Què caldera es pot instal·lar en una comunitat de propietaris? Quin tipus de calefacció és la més recomanada i autogestionable? Pregunta’ns!

10. Les escombraries. Si cada pis o casa no és responsable de treure-la i col·locar-la al recipient adequat i en el pitjor dels casos deixa el rastre de líquids o olors en les àrees comunes a treure-la, sempre generés conflictes veïnals que es dilataren amb poques mires a solucionar-se.