suelo radiante

El terra radiant i el gas natural

Buscant renovar el terra de casa? Sabies que pots aprofitar al màxim els avantatges del gas natural si optes per una solució tan còmoda com estètica com és el terra radiant? T’expliquem com unir els dos conceptes i aconseguir el màxim confort a casa teva. No voldràs sortir-ne …

És una de les actuals tendències en decoració, i no només per la seva bonic resultat final a manera d’elegant parquet capaç de revaloritzar completament el valor de qualsevol estada. El terra radiant és la millor opció per aprofitar millor la calefacció de qualsevol pis. Sinònim de confort i tranquil·litat, ofereix una temperatura una mica superior als nostres peus i no només ens ofereix una sensació més còmoda, sinó que aquesta temperatura s’irradia per tot el nostre organisme protegint el nostre sistema immunològic i la temperatura corporal del nostre organisme.

Si tens gas natural i estàs pensant a renovar casa teva, opta sempre per unir les bondats que t’ofereix aquest sistema amb els avantatges del terra radiant. A més no hauràs de disposar dels de vegades antiestètics aparells que a més poden estar ocupant-espai a casa, la calor anirà per sota del sòl i el gas estarà realitzant una funció tan invisible com útil i real. A més aquesta calor es repartirà equitativament per tots els racons de la casa evitant així els efectes de convecció de l’aire generats per altres sistemes. Però potser et preguntis, com funciona aquest tipus de calefacció?

Com funciona la calefacció per terra radiant

L’explicació és molt senzilla. En realitat, el gas circula per una sèrie d’assegurances tubs de polietilè reticulat que s’instal·la sota el paviment. I també d’una capa de morter autoanivellant. És per aquí per on circula l’aigua calenta a temperatures majors als 30 º C.

Amb aquesta calefacció per gas natural sentim un major confort ja que els nostres peus estaran una mica més calentes que el nostre cap evitant al mateix temps l’aparició més fàcil de constipats i grips per culpa, en ocasions, del fred que podem tenir a casa nostra.

Avantatges del terra radiant

Amb la calefacció per terra radiant es pot arribar fins i tot a estalviar fins a un 20% respecte a un sistema de calefacció convencional. També evita la sequedat, la baixa humitat, l’aparició d’àcars ni mou la pols present en l’atmosfera. A més també es pot fer servir a l’estiu per aconseguir climatitzar qualsevol espai.

Un altre dels avantatges de la calefacció per terra radiant és que no ocupa espai, estèticament és molt discret i és útil també per a instal·lar-se en edificis sencers. És una manera de respectar encara més el medi ambient i es pot utilitzar en diferents sistemes d’escalfament com calderes, energia solar …