Ruidoradiadores

El soroll en els nostres radiadors és comú i no sempre és motiu de preocupació.
Us recomanem estar atents ja que cada soroll té una explicació i reconeixent-los sabrem com actuar.

Tipus de soroll:

Xiulet:

Quan un radiador xiula és perquè el cabal de l’aigua és massa alt. Podem resoldre-ho purgant el radiador.
Mira aquí com purgar un radiador
Tic, tic, tic…:
Aquest soroll és comú i inofensiu. L’escalfament del radiador produeix la dilatació i contracció dels tubs d’instal·lació.

Aquest fenomen farà cruixir els materials de la instal·lació i pot produir sorolls, és un procés normal i no hauria de produir preocupació.

Cops:
Pots percebre cops que provenen de dins de l’emissor de calor, això pot passar per la mateixa raó que et comentàvem en el punt anterior o simplement per la reacció que produeix l’aigua en descompondre’s en contacte amb l’alumini.

Bombolleig:

Se sent soroll d’aigua bullint o bombolles. No hi ha cap secret, hi ha aire dins del radiador, soluciona-ho purgant el radiador tal com t’expliquem en el primer punt d’aquest article.
Si et veus obligat a purgar els radiadors amb massa freqüència, recorda de comprovar la pressió de la caldera, cada vegada que purguis els radiadors el nivell d’aigua minvarà amb el que necessitaràs emplenar obrint la clau d’ompliment fins que l’agulla del manòmetre marqui entre 1,5 i 2 que és la pressió recomanada.

Malgrat que aquest tipus de soroll en la nostra instal·lació de calefacció són usuals i per res preocupants, és recomanable tenir contractat un servei de manteniment per prevenir abans que guarir i que qualsevol problema que en un inici sigui innocu es converteixi en alguna cosa que reverteixi en un canvi de caldera o qualsevol altra avaria moltíssim més costosa.

Contractació servei de manteniment calderes