Ens pensem durant dies on posar la vitrina SPENÜGMSKE però l’aire condicionat ja vindran i ens ho col·locaran.

I sent, és cert: és un professional qui t’indicarà el millor lloc per col·locar l’aparell però si en el seu dia t’ensenyem com calcular la potència del teu equip i avui, que ja sabem que t’has decidit a fer el pas perquè la teva casa sigui el teu lloc preferit i vas a comprar el millor equip, ja que t’aconsellem on col·locar-:

Split: és la unitat interior. El dispositiu que veuràs paradeta a la paret de l’habitació que tu triïs, o en totes, tu manes.

És important situar en un lloc de manera intel·ligent, que l’aire es distribueixi el millor possible per l’habitació de manera uniforme i evitar que hi hagi zones massa fredes o massa caloroses.
Sabem que fa calor i et ve de gust un raig d’aire gelat, però no instal·lis la unitat on el corrent d’aire arribi directa a tu, a més de incomodo, pot arribar a ser contraproduent per a la teva salut.
Intenta escollir un lloc on no rebi la llum directa del sol, evitarà que es sobreescalfi l’equip i hagi de treballar a més rendiment.
Un altre dels consells dels nostres tècnics és que quant més a prop del compressor, millor.
Si el compressor (unitat exterior) està lluny del split, el recorregut dels conductes s’amplia, amb el que l’eficàcia disminueix i augmenta el risc de fuites.
Evita la seva col·locació sobre d’aparells elèctrics, si en algun moment aparegués una fuita podria ocasionar avaries.
Sense obstacles, un moble o una porta poden impedir la correcta sortida de l’aire, fent que l’equip generi un sobreesforç i augmenti el seu consum.

Compressor: és la unitat exterior, la seva col·locació sol ser en balcons, terrasses o terrats.
Recorda consultar l’ordenança municipal si vas a col·locar-lo en la façana o es veu des de l’exterior, són tipus durs.
Ha d’estar col·locat, en la mesura del possible el més allunyat del sol i de la humitat. Està preparat per les inclemències del temps, però si tens l’oportunitat de col·locar-lo sota sostre, el protegiràs de les fortes pluges i allargaràs la seva vida útil. Quant més protegit de fulles, pols i brutícia estigui, millor serà el seu funcionament i milloraràs el seu rendiment.

Termòstat: Igual que amb la calefacció, has de col·locar el termòstat de l’aire allà on més vida hagi, (així que per exemple, a Mart no ho posis) sempre allunyat de fonts de calor que no distorsionin la temperatura ambient.
Has de saber que alguns models d’aire condicionat porten el sensor de temperatura incorporat al comandament de control remot, amb el que tindràs l’oportunitat de col·locar-lo allà on et sembli segons el moment.

Amb aquests quatre consells esperem resoldre alguns dels teus dubtes pel que fa a instal·lacions de tracta tot i així recorda que la instal·lació sempre haurà d’estar realitzada per un professional autoritzat, d’una altra manera, perdries la garantia del fabricant a més de posar en perill la teva seguretat.