abusar calefacción 3

Conseqüències per a la teva salut per abusar de la calefacció

Està clar que la calefacció està per ser usada i més en ple hivern amb temperatures de vegades fins i tot fins sota zero, però ull també hem de tenir en compte una conseqüència en abusar massa de la calefacció i no només a nivell econòmic. Sabies que la teva salut es pot ressentir si abuses de la calefacció? Pren bona nota!

Segons l’Institut per a la Diversificació i Estalvi de l’energia (IDAE), pertanyent al Ministeri d’Energia, Turisme i Agenda Digital la temperatura idònia dins de qualsevol espai no ha de superar a l’hivern la forquilla dels 21 als 23 graus. O el que és el mateix, abusar de la calefacció també pot comportar problemes per a la salut encara que pensem que no.

I és que podem assumir que una mica més de calor no pot fer-nos mal, al contrari, estem més calentets a casa i l’únic que haurem de fer és pagar més en la propera factura de calefacció. Però aquest fred bé val gastar una mica més en aquest sentit. Molt de compte! Hi ha molts aspectes que estàs posant en joc.

La salut i la calefacció

L’abús de la calefacció presenta un handicap per a les persones que pateixen al·lèrgies al arrossegar majors fluxos d’aire però no només això. En augmentar els graus també resecamos en excés l’ambient i amb això les nostres fosses nasals. Aquests canvis bruscos de temperatura a la gola poden afeblir les nostres defenses i podem fomentar el nostre propi malestar abusant de la calefacció. Per no parlar del perjudicial contrast que patirem en sortir al carrer.

Utilitza la calefacció és, com no, positiu però abusar-ne pot predisponeros a patir mals de cap ja que és de sobres conegut com la calor seca incrementa la sensació de embotiment. També pateixen els teus ulls, les altes temperatures poden arribar a ressentir els ulls produint sequedat, fatiga ocular i envermelliment. I fins i tot abusar de la calefacció a la nit també ens perjudica la qualitat del son ja que ens costa més respirar i per tant el descans serà menys reparador.

El tenir la calefacció més alta del que és habitual també incideix en una major sensació de son i cansament i per tant retràs menys. I també el teu físic es ressentirà, sabies que combinar falta d’humitat i alta temperatura és un efecte horrible per al teu aspecte corporal? La teva pell tindrà major tendència a la deshidratació cutània, tindràs més opcions de patir dermatitis, que les arrugues es marquin i majors problemes cutanis. I encara que no ho crear, abusar de la calefacció és aprimar menys del que volies. Has de saber que si la temperatura del dormitori és fresca la del teu cos també baixa, i això obliga l’organisme a activar el greix amb la qual cosa cremes calories. Tingues-ho en compte!