puesta apunto

Post en colaboració amb Ferroli

Segur que ja comences a notar-ho. Les temperatures han començat un descens que, com cada any, s’accentuarà cada vegada més amb el pas de les setmanes i els mesos. En res estaràs encenent la caldera de casa per aconseguir un ambient més càlid i acollidor lluny protegint del fred del carrer però com dur a terme la posada a punt de la caldera? Pren nota d’aquests consells …

Gaudir de les avantatges de tenir una caldera a casa és apostar per una millor qualitat de vida, no hi ha dubte. És arribar a casa, descansar i fer-ho en un ambient còmode, confortable, càlid … i més quan el fred comença a notar-se més del compte. La nostra caldera ha estat adormida durant molts mesos, de fet des de principis de primavera deixem de encendre-la i toca tornar a posar-la en funcionament. Però ull no es tracta de començar a usar-la sense més. Primer hem de dur a terme una posada a punt de la caldera.

Purga de radiadors en calderes

El primer que has de dur a terme és una cosa tan senzilla com una purga de radiadors, la part de la caldera des d’on rebem calor. Simplement es tracta d’aixecar l’aixeta una mica (la podràs trobar a la part superior de la caldera) i treure l’aire. Es donarà una baixada en la pressió del circuit de manera que podria deixar anar també aigua de manera que una opció és col·locar un bol sota del radiador perquè l’aigua no caigui a terra.

Rentar les reixetes de ventilació

Una de les parts que més s’embruten de les calderes són les reixetes de ventilació i durant qualsevol part de l’any. Aquí s’incrusta la brutícia que es transporta per l’aire. I és que aquesta pot dificultar el perfecte funcionament de les reixetes obstruint el pas d’aire calent. No obstant això tant en aquest pas com en qualsevol altre si no saps com actuar cal que siguin professionals del gas els que t’ajudin a manipular aquest tipus de calderes.

Pressió segons model de calderes

Pot ser que tinguis de gas no estanca i que la campana extractora estigui instal·lada en el mateix recinte. En aquest cas, assegura’t de tenir correctament instal·lat un dispositiu que no permeti el funcionament simultani d’ambdues. La pressió de la calefacció ha de situar aproximadament en 1,5 bars, encara que en realitat va a variar segons el model de caldera que tinguem a casa. Llegeix les instruccions del fabricant i assegura’t de la pressió correcta i el mètode necessari per afegir aigua al circuit tancat en cas que ho necessitis. És important realitzar el mesurament sempre amb la caldera freda i controlant la pressió amb un manòmetre.

A més en te aquesta qüestió important segons dictamina la llei: la revisió de l’escalfador d’aigua s’ha de realitzar de forma obligatòria cada 5 anys, en calderes de gas la revisió cada 2, i en el cas de calderes d’altres combustibles de forma anual.

Que no se t’oblidi!