calefaccion

Tots els anys ens proposem el mateix repte: estalviar en calefacció. No obstant això, aquests desitjos s’esvaeixen quan arriben les baixes temperatures, el mercuri es desploma i fem ús de la calefacció durant més hores al dia. Fins avui! Descobreix aquí alguns consells per estalviar en calefacció aquesta temporada de tardor i hivern.
Sabies que segons un recent estudi la despesa mitjana d’una família espanyola en calefacció es mou entre els 760 i 928 euros a l’any? Una quantitat en despesa en calefacció a l’utilitzar gas natural, però que pot augmentar fins a més de 2.000 euros si fem ús de la calefacció elèctrica. Ens trobem en una clàssica disjuntiva: ¿estalviar o passar fred? Potser en un habitatge sola, a part que la despesa és menor, preferim opcions una mica més econòmiques però com anem a deixar que la nostra família passi fred?
Com estalvi en calefacció a casa
Doncs ja està: apaguem l’aire calent i la calefacció durant l’hivern i problema solucionat. Però no, no podem passar-nos tot l’hivern anant d’un costat a un altre de la casa amb la manta per sobre. Volem viure còmodes i per això millor saber per endavant per després aplicar aquests consells per estalvia en calefacció. Evita també constipats innecessaris pel fred de la teva pròpia casa! apunta:
Extreu l’aire dels radiadors. Com? ¡Exacte! Treu l’aire que queda en els radiadors com a mínim un cop l’any, potser quan comenci el fred de la tardor ja que aquest aire que s’acumula impedeix que la calor passi en la seva plenitud.
No abusis d’altes temperatures. Igual que a l’estiu no hem d’abusar pel que fa a temperatures baixetes en el nostre aparell d’aire condicionat, tampoc hem de fer el mateix a l’hivern. El termòstat aquí és el teu principal aliat. Mai baixis de 21 graus.
Ni cas a les habitacions buides. Un altre consell de com estalviar en calefacció és només escalfar aquelles habitacions que acostumin utilitzar. Si tens un despatx que ja no utilitzes, habitacions de fills independitzats o de convidats, per a què escalfar-? Mantingues les portes tancades i molt millor.
Programa la calefacció. Una opció és programar mitja hora abans que arribis a casa des del treball la calefacció perquè en entrar a casa sentis un confort i una calidesa màxima. No programes més hores. I apaga la calefacció a l’anar a dormir.
Opta pel baix consum. Opta per calderes d’aquest tipus com són per exemple les de cogeneració. És una cosa així com les bombetes LED, al principi són més cares però a la llarga la teva butxaca ho notaran.
Promocions i ajudes. Un altre consell de com estalviar calefacció amb l’arribada del fred és pensar per endavant si hi ha ajudes per a substitució de calderes, els anomenats pla renoves.

Canvia la caldera per una de baix consum. Si és el moment de canviar la caldera valora la possibilitat de fer-ho per una més eficient, com les de cogeneració. Encara que suposen una inversió més gran, la reducció del consum i de l’import en la factura valdrà la pena a la llarga. Comprova si en la teva comunitat ha actualment un pla Renove de calderes i beneficia’t de les ajudes disponibles.
Persianes baixades. Evita que el fred entri amb intensitat a casa i protegeix les finestres amb persianes abaixades el màxim que puguis. N’hi ha de tanta qualitat i tan contundents que suposen tota una barrera al fred.
Compte amb els radiadors. Si penses que cobrint els radiadors vas a estalviar estàs equivocat, a més que és un perill. També estaràs incitant a que el consum sigui més gran i així també la factura.
Revisa l’aïllament. Sabies que entre el 25 i el 30% de les necessitats de calefacció d’una llar es deuen a pèrdues de calor que s’originen a les finestres? Aquestes són dades contundents de l’Institut per a la Diversificació i Estalvi de l’Energia (IDAE). ¡Revisa-!
Aquest hivern no passis fred, nosaltres t’oferim la calor que la teva casa necessites. Parlem?