temperatura1

Tardor és sinònim de baixada de temperatures, passa cada any i aquest no podia ser menys. Malgrat que hem començat la temporada amb una mica més de calor que de costum, les temperatures aniran baixant setmana a setmana fins a final d’any. Com aconseguir la temperatura perfecta que volem gaudir a casa durant la tardor?


Segur que a hores d’ara del calendari ja estaràs pensant en portar a terme el tradicional canvi de roba als armaris. La tardor fa setmanes que va arribar i és ara quan de veritat començaran a baixar les temperatures. No es tracta de treure del fons els guants i la bufanda però per si de cas tampoc els defenestres massa al fons. D’alguna cosa que veritablement t’has de preocupar és d’aconseguir la temperatura perfecta a casa a la tardor. I en aquest sentit controlar la temperatura és indispensable.


No es tracta de començar a abusar de la calefacció o d’anar en màniga curta fins i tot fins a Nadal, sinó de fer un ús responsable de la mateixa. La temperatura ideal a casa durant el dia ha d’oscil·lar o superar per poc els 20 graus centígrads. I a la nit, quan el mercuri baixa, gaudir d’una temperatura d’entre 15º i 17º. Així aconseguiràs que el teu consum energètic sigui raonable i sostenible i de pas tinguis una temperatura perfecta a casa.

Consells per a una temperatura perfecta a la llar

Una dada has de tenir en compte: per cada grau que s’augmenti, el consum d’energia puja un 7% i, per tant la factura. Quins altres factors has de tenir en compte per aconseguir una perfecta temperatura a la tardor? El termòstat de la teva calefacció pot donar-te algunes pistes. Per exemple, opta per sistemes que canviïn la temperatura entre la nit i el matí de forma automàtica. Serà més senzill i evitaràs oblits. O per exemple un termòstat amb control remot, per exemple si viatges molt per encendre la calefacció amb temps i que en arribar a casa i et trobis amb un clima perfecte.


Una altra cosa important és ajustar la temperatura de casa teva als teus horaris. Aquests influeixen directament cara a planificar els horaris d’encesa, apagat i reajustament de graus. Però ull, no menys important són els hàbits que duem a terme a casa per aconseguir treure-li un millor profit a la nostra calefacció i aconseguir una temperatura perfecta a la tardor. Fomenta en el teu dia a dia els bons hàbits i redueix la factura. Un d’ells és aprofitar al màxim la llum solar de casa teva els dies que més calenta Llorenç. Deixa que entre el sol pel dia i tanca persianes i cortines al vespre. No deixis que entre el fred.


És indispensable ventilar la casa també quan fa fred però tampoc et passis. Renova l’aire si però amb 10 minuts al dia a la tardor i hivern és suficient. I com no, revisa l’estat del teu sistema de calefacció. És important que un professional li faci una ullada i així evitaràs imprevistos i despeses inesperades. Petites tasques senzilles com purgar els radiadors un cop l’any o la la neteja de conductes de ventilació han d’estar a la teva agenda.

Que no se t’oblidi!