PURGAR RADIADORES

Com purgar radiadors

És una de les tècniques més recurrents a l’hora de procedir a un correcte manteniment dels radiadors de casa. Volem que la calefacció no falli en el dur hivern que s’acosta. Com purgar radiadors? Això és el que has de saber …

Has estat tota la tardor sense encendre la calefacció però el fred ja és inaguantable com per fer cas omís a les baixes temperatures, toca encendre la calefacció d’una vegada. Però passa una cosa, els radiadors han estat massa temps sense utilitzar i tenen aire acumulat al seu interior que pot posar en perill el seu propi funcionament.

Com saber que els nostres radiadors acumulen aire? Perquè el radiador està fred a la part superior i també perquè se sent un soroll tipus clapoteig, cada vegada que el sistema es posa en marxa.

Has de saber que aquest aire s’ha format en el mateix circuit de calefacció provocant que aquest no calenta de manera correcta i per tant és obligatori expulsar a l’exterior i això se’n diu purgar el radiador.

Pas a pas en la purga de radiadors

El purgador en si és un petit aparell que col·loquem en els extrems de la part superior del radiador. És preu col·locar un recipient sota a terra per recollir l’aigua que caurà quan es deixi anar l’aire.

Es girarà amb un tornavís pla o amb una clau especial depenent de la forma del radiador però ull si es gira massa podria sortir l’aigua a pressió. També existeixen els purgadors automàtics ideals per radiadors d’alumini. L’aire s’expulsa aquí de forma més còmoda, automàticament.

És important iniciar el purgat de radiadors en l’inici de cada temporada de fred i abans, com no, de posar en marxa la calefacció per primera vegada. Sense ser obligatori que es realitzi aquesta acció durant una altra època de l’any.

Si vivim en una residència amb diverses plantes, cal comprovar cada radiador encara que el més comú és que l’aire s’acumuli en els radiadors de les plantes altes. I si durant la purga surt aire i molt poca aigua, és aconsellable posar en marxa el sistema de calefacció abans de seguir purgant. També és aconsellable iniciar el purgat de radiadors en aquells més a prop de la caldera ja que és on primer arriba el combustible.

I un detall molt important, en el purgat és vital comprovar la pressió que serà sempre d’1 bar.