poner calefaccion

Com fer servir la calefacció per primera vegada

Les setmanes passen ràpid i quant menys ho esperem el fred haurà fet, de nou, acte de presència. Toca encendre la calefacció però … com posar-la en marxa? Potser no et recordis, algú sempre ho feia abans per tu o el teu calefacció és nova i camines una mica perdut. Com fer servir la calefacció per primera vegada? Segueix aquests consells i comença a utilitzar-la sense problema des del minut un.

Imagina quan arribi el fred, encendre la calefacció i estar tan feliç a casa teva, còmode, amb un clima càlid, gaudint per exemple al sofà de la teva sèrie preferida. Com perquè ara arribin de cop les baixes temperatures i et armis un embolic a l’hora de engegar. No hi ha problema! T’expliquem com posar en marxa la calefacció en senzills passos que acabaràs aprenent i els assumiràs com naturals i lògics cada vegada que vulguis encendre la calefacció.

Engegar la calefacció

El primer que has de fer és un petit exercici d’observació, és a dir veure que a la calefacció efectivament li arribi el corrent elèctric així que comprova que aquesta té un indicador lluminós brillant. També que les claus del gas estan obertes perquè el gas arribi als cremadors.

Després d’aquest primer i fàcil pas, ara ve el torn de comprovar la pressió de l’aigua. Adona’t que si aquesta no és la correcta teus radiadors no van a escalfar bé i fins i tot faran molestos sorolls. La pressió de l’aigua en una caldera sol estar entre els 0,70 bar i els 1,2 bar, mesurables això sí quan la caldera està freda. Aneu a la part inferior de la caldera i tingues a mà el llibre d’ús de la caldera, obre-gràcies a la clau de càrrega i veure’t l’aigua en ella.

Diferent entre acuastato i termoestato

És important que comprovis que les claus dels radiadors estan obertes. Com fer-ho? Simplement selecciona a la caldera la funció calefacció que sol estar indicada amb el dibuix d’un radiador i puja la temperatura de l’acuastato de la caldera. Ull! no és el mateix el acuastato que el termoestato. El acuastato regula la temperatura de l’aigua que va pels radiadors i que el més normal és que el puguis fer des de la part frontal de la caldera. I el termoestato regula la temperatura però ambient i general de l’habitatge. Una cosa va lligada a l’altra, així que puja els graus del acuastato.

I per finalitzar, amb el acuastato ajustat perfectament, selecciona ara la temperatura del termòstat de la sala segons els teus gustos, tampoc et passis i sobrecarreguis l’ambient. En tan sols uns minuts la teva calefacció estarà treballant amb normalitat i gaudint d’un ambient de somni. Així de fàcil!