ORIENTACIÓN CASA

A l’hora de comprar un pis, no només hem de tenir en compte aspectes bàsics com ara els metres quadrats dels que aquesta disposi, la mida de les habitacions o la seva il·luminació natural. Sinó també un assumpte tan important com és la pròpia climatització del pis i més si vius en una casa amb orientació sud. Per què? Pren nota!

Com bé saps, fins i tot per l’important que és per a la teva salut, la llum natural és essencial i més pels beneficis que ens aporta el sol. Un recurs inesgotable i que ens omple de vida i energia. En l’actualitat, molts habitatges es construeixen des de zero tenint aquest factor com el més important, construint depenent de l’astre sol a una orientació o una altra.

Has de saber que vas a estalviar molt consum d’energia a l’hivern, també si vius amb un pis amb orientació sud i nord, més que si ho visquessis en un est o oest. Però clar, no tot són avantatges si vius en pisos amb aquestes orientacions específiques. Avui et parlem sobre l’energia als pisos amb orientació sud.

L‘energia i l’orientació sud

Arriba l’estiu. Bones temperatures, més temps lliure, més llum … i més calor. I per tant, major ús de l’aire condicionat. Sobretot si vius en un pis amb orientació sud. Has de saber que si vius en un pis amb aquesta orientació vas a gastar més diners en arribar els mesos més calorosos de l’any ja que el sol incideix sobre ella des de les hores centrals del dia, és a dir al migdia, fins ben entrada la tarda. Encara que això sí, als matins serà un plaer dormir amb les finestres obertes i sense climatització alguna …

La despesa en aire condicionat, tendals, cortines o estors i para-sols serà més gran en aquest tipus de cases. A més, si disposes d’un balcó o una terrassa amb aquestes solucions podràs baixar algun que altre grau la calor sufocant a casa. Tindràs més llum durant tot l’any si però la teva casa patirà més els estralls de la calor en arribar l’estiu.

Però ull, no tot són males notícies pel que fa a consum energètic es refereix per a aquelles cases o pisos orientats al sud. El consum de climatització a l’hivern serà menor que en aquelles orientades a l’est o oest. Durant l’hivern, la despesa de calefacció és millor en els pisos orientats al sud. Un aspecte d’especial rellevància segons on ens trobem. No és el mateix un hivern de l’est peninsular que del centre del país. L’època de fred dura més que la de la calor per la qual cosa disposar d’un pis amb orientació sud en termes energètics pot ser un avantatge a tenir en compte.