CALOR AZUL

L’anomenat “calor blau” neix amb l’espectacular idea d’un sistema de calefacció net amb el medi ambient i a més el més econòmic del mercat.
L’argument de les empreses distribuïdores d’aquest tipus de calefacció era convèncer-nos que l’oli que incorporen aquest tipus de calefactors com a fluid caloportador es manté calent cedint la calor encara quan l’aparell està apagat i per tant, sense consum elèctric.

El que llegeixes, un radiador d’oli.
Una estructura amb una resistència i un fluid que condueix la calor que és l’oli.

La veritat d’aquesta història és tan simple i fàcil d’entendre que no farà falta molt més perquè entenguis que la calor blava és una mala decisió si el que cerques és estalvi.

L’oli manté la temperatura quan l’aparell ja està apagat, fins a aquí és cert.

Durant quant temps?

Durant el mateix temps que ha trigat a escalfar-se.
Trobaràs en el mercat multitut d’arguments comercials que diran que el líquid aguanta moltíssim la temperatura, que podràs arribar a tenir una font de calefacció  fins a 2 hores després de l’apagat, i no diem que això sigui mentida, però la física demostra que un fluid que triga tant a refredar-se, trigarà el mateix a escalfar-se.

El menjat pel servit.

On està l’estalvi?

Ara fem la prova amb un radiador elèctric.
Encén el radiador, començarà a emetre calor en moment d’encès i deixarà de fer-ho en quant ho apaguis, que serà exactament la mateixa durada que el que triga l’oli del radiador de calor blava a arribar a la temperatura necessària per poder començar a cedir calor.

És cert que la instal·lació d’aquest tipus de calefacció en un inici et semblarà econòmica i sobretot fàcil de realitzar.
Si ens posem amb els nombres t’expliquem de manera breu que un emissor de calor blava genera 1kwh i consumeix 1kwh, és a dir el 100% de rendiment, mentre que un equip amb bomba de calor té un 360% de rendiment.

Si a aquesta comparativa, introduïm la instal·lació de radiadors a gas natural, l’estalvi augmenta.

Mira en aquesta comparativa el consum de gas natural i electricitat per a calefacció i ACS per a una família de 4 membres que viu en un pis de 100 m2
calculo_cat

La diferència en el consum i per tant, en el gran estalvi que aporta una instal·lació de Gas Natural.
Vols més informació? Tenim un tècnic assignat a tu.