És estrany el mes que no veiem a la televisió o premsa alguna notícia sobre falsos instal·ladors de gas natural. En general aguaiten en ciutats grans i especialment a persones grans que viuen soles. Amb l’excusa que han de revisar el gas natural aconsegueixen emportar-se uns diners extres per no fer res.
Tenir un llistat amb el preu dels components de la instal·lació és una bona idea. Per exemple, un regulador per obrir i tancar la bombona de butà val 10 euros, i amb això podem ser conscients de si ens estan intentant estafar. És important tenir clar quan s’han de realitzar les revisions del gas per evitar que ens enganyin. La revisió del gas natural ha de ser cada 4 anys i la de gas envasat cada 5.
Al juny de 2016 diversos estafadors van actuar a Barcelona i Mataró. Ara es mostren unes credencials falses i aprofitant-se que la víctima tenia alzheimer van arribar a treure-li 41.000 euros. Aquesta persona va arribar a ser estafada 41 vegades de la mateixa manera i afortunadament els Mossos d’Esquadra van arribar a detenir els implicats. En escollir a persones amb problemes de memòria era molt senzill que tornessin a casa en nombroses ocasions i d’aquesta manera obtenir diners fàcil.
Al juliol d’aquest mateix any també van tenir lloc detencions a Guadalajara perquè un grup de persones es feien passar per empleats d’empreses de subministraments. Aquestes persones aprofitaven per accedir a les habitacions dels habitatges que volien i d’aquesta manera cometre furts amb total facilitat. Una de les tècniques que empraven era dir-li a l’inquilí que es quedés vigilant la cambra de la caldera i ells aprofitaven aquest moment per visitar la resta d’habitacions i robar el que els interessava.
A Vigo també van tenir lloc nombroses estafes entre agost i setembre de 2013. Els implicats es dedicaven a realitzar falses instal·lacions de gas natural i es feien passar per operaris d’altres empreses. De nou aguaitaven a persones d’edat avançada i fins i tot un dels afectats depenia d’una màquina d’oxigen per respirar. A una de les damnificades li van robar fins i tot un sobre que contenia 3.000 euros.
Queda clar que hem d’estar alerta davant tots aquests furts que no deixen de succeir i ser previnguts davant qualsevol persona desconeguda que vulgui entrar a casa nostra.