AIRE ACONDICONADO LIMPIAR

Com mantenir l’aparell d’aire condicionat a l’hivern

L’estiu té les hores comptades i a menys calor, menys ús de l’aire condicionat. Les nits comencen a ser més fresques i pel dia ja no necessitem gairebé engegar. Potser durant l’hivern no utilitzem l’aparell d’aire condicionat però tants mesos apagat fa necessari un correcte manteniment per poder gaudir-lo el proper estiu a ple rendiment i sense problemes. Et donem alguns consells.

Malgrat que podem utilitzar l’aire condicionat per subministrar la nostra casa d’aire calent durant l’hivern, la veritat és que moltes cases decideixen comprar un aire condicionat només per l’època de calor. Quan aquest des dels mesos de setembre o octubre desapareix, l’aire condicionat no torna a encendre fins a la pròxima època estival… encara que no hauria de ser així.

Encara que només ho fem servir per donar-nos calor està més que recomanat encendre l’aire condicionat diverses vegades durant l’any per reactivar el seu motor i comprovar que segueix funcionat a la perfecció, no ens trobem amb un problema quan comencem a fer-lo fora a faltar i no ens funcioni. O si ho necessitem però la garantia ha expirat. Millor controlar en aquest sentit els temps. Però ull, durant l’hivern mantenir l’aire condicionat ha de ser un hàbit que hem de dur a terme. Almenys una o dues vegades en tots els mesos que no anem a usar-lo.

Desinfecció de l’aire condicionat

La neteja de filtres és molt important. Per estalviar treball, el recomanable és netejar-ho amb un compressor d’aire comprimit encara que si no es disposem d’aquesta eina es pot optar per agafar una baieta i netejar totes les escletxes. Això sí, compte amb utilitzar alguna cosa punxant, queda totalment prohibit ja que podem danyar l’intercanviador i aquest quedar molt malmès.

Però no n’hi ha prou amb netejar, també cal desinfectar. Cal recordar que, com és normal, els aires condicionats són una font important de bacteris i si perceps que l’aire que deixa anar fa pudor és que ha arribat a la seva cúspide, necessita una neteja a fons.

Per procedir a la desinfecció de l’evaporador pots optar per un ruixador d’aigua i fer-li un raig de lleixiu dins, la resta ho plenes d’aigua. Ni et preocupis per tirar aigua altres, ja que just a sota de l’intercanviador es troba la safata de desguàs. Repeteix aquesta operació un parell de vegades durant l’any, i si vas a usar-lo també a manera de calor, porta-ho a terme en el trànsit de temperatura. No cal dir que en els mesos que no facis servir l’aire condicionat, no és gens recomanable cobrir l’aparell, tampoc l’exterior, amb algun tipus de tela. Podries estar fent-ho més mal que bé. Pren nota!