PROPANO

9 avantatges d’utilitzar propà en calefacció

El gas propà és un hidrocarbur compost d’hidrogen que s’extreu del petroli en les operacions de refinament o del gas natural i gasos associats, en els jaciments de petroli. El propà en calefacció té com a avantatge principal el seu preu, ja que és molt competitiu.

Una de les preguntes que es fan moltes persones és quina diferència hi ha entre el gas butà i el propà. La principal és que el propà és ideal per a instal·lacions exteriors i el butà és més idoni per a interiors i paisatges càlids.

Utilitza propà per a la calefacció és cada vegada més recurrent i és que compta amb almenys aquestes 10 bondats:

1. Estalvi econòmic. La calefacció per propà no és cara, només queda superada en preu pel gas natural. En relació amb les estufes, per exemple, és molt més econòmic utilitzar el propà que l’electricitat.
2. Control de la despesa. Si estàs intentat estalviar, sens dubte el propà calefacció t’ajudarà a reduir les teves nombres.
3. Els costos són mínims. Les instal·lacions per a gas butà i gas propà poden utilitzar indistintament. Per això, la instal·lació no comporta cap cost i el manteniment és molt senzill, només cal que l’empresa el revisi de forma periòdica.
4. Seguretat. El propà és molt segur, no té pràcticament fuites i en cas de tenir-les, la calefacció adherida té un mecanisme per alertar de la mateixa, per això, suposen un sistema molt segur.
5. Poc contaminant. El gas propà es considera el gas net ja que redueix les emissions de CO2, el seu gas no és tòxic i la seva combustió és neta per això preserva el medi ambient.
6. Calefacció, aigua calenta i cuina, indistintament. El propà es pot utilitzar tant per a la calefacció, com per cuinar i per la neteja personal.
7. Hostaleria, hotels i restaurants. La versatilitat comentada anteriorment fa que el gas propà sigui ideal per a professionals. Molts negocis ja utilitzen aquest tipus de calefacció.
8. S’adapta al client. Una altra gran avantatge és que el client pot escollir la modalitat en la contractació de calefacció per propà.
9. Zones d’interior. El propà s’utilitza moltes vegades per substituir el butà ja que realment és un gas per a zones més fredes. A l’aguantar molt millor el fred, és típic de zones d’interior on suporten grans gelades.

KW: calefacció, propà