aire centralizado1

8 aspectes sobre aire condicionat centralitzat que has de conèixer

El compte enrere per a l’estiu ja ha començat. La primavera acaba de trucar a la nostra porta i es preveu, com és el normal en aquesta època de l’any, que a poc a poc el mercuri vagi pujant. Encara no t’has instal·lat a casa oa l’oficina l’aire condicionat? T’aconsellem un en concret, l’aire condicionat centralitzat. T’expliquem què.

L’aire condicionat centralitzat és un dels sistemes de refrigeració més demandats a l’hora d’instal·lar un aire condicionat, i tant és si aquest és a casa oa l’oficina. La diferència amb els autònoms és que amb només un dispositiu o aparell podem tenir la casa completa refrigerada. I fins i tot diverses plantes o un edifici sencer. Però hi ha molt més, coneix en aquests deu punts.

Instal·lació. L’aire condicionat centralitzat consta de dues unitats. Una a l’exterior i una altra a l’interior, sent el bany la part més utilitzada per a això ja que el que es vol en tot moment és molestar el menys possible. Això sí que és necessari que hi ha un fals sostre ja que és necessari instal·lar una sèrie de conductes que van a recórrer tota la casa on repartir l’aire fresc.

Reixetes. Perquè aquest aire surti a les habitacions, cal instal·lar una reixa. I a més una altra segona on l’aire tornarà a la unitat exterior. Queda’t tranquil en els aires condicionats centralitzats els dos tipus d’aires mai entren en contacte.

Sistema airzone. És recomanable usar aquest o un altre sistema semblant cara a motoritzar les reixetes i controlar-les amb un termostat a cada habitació. Amb això, podem refrigerar una habitació o una altra, o que cada persona de la casa triï els graus per a la seva habitació.

Triar activat o desactivat. A més aquest tipus d’aire permet que una persona pot triar apagar l’aire a la seva habitació mentre a la resta de la casa si que funciona. El que es busca és l’autonomia plena i per zones diferenciades.

Estalvi energètic. Una altra de les coses que has de saber és que al contrari que altres tipus de refrigeració, l’aire condicionat centralitzat promou un important estalvi energètic i per tant estalvi econòmic en la factura de la llum.

Millorar estètica. Sens dubte és l’opció més elegant si el que vols és tenir un aire condicionat que no es noti, discret, minimalista … enrere han quedat els enormes aparells o els antiestètics ventiladors.

Uniformitat a la llar. Amb aquest aire s’aconsegueix una major uniformitat pel que fa a disposició de l’aire fresc es refereix. Aquest es reparteix de forma més equitativa per tota la casa evitant la disparitat de zones amb molt baixes temperatures i altres llocs on l’aire gairebé ni es nota.

Més silenci. I com no, no notaràs en absolut res de soroll a l’endollar teu aire condicionat centralitzat ja que la unitat interior se situa en un fals sostre i al bany normalment.